Het Coronavirus, wat te doen?

Inmiddels heeft het coronavirus Nederland bereikt. Het is heel begrijpelijk dat je hierover ongerust kan zijn en vragen hebt. Hierna lees je wat te doen?

 

Wij volgen berichten en adviezen van RIVM / GGD

In de eerste plaats volgen wij de berichten in de landelijke media en van het RIVM / de GGD nauwgezet. De adviezen van RIVM / GGD volgen wij op. Daarnaast zijn we extra alert op onze gebruikelijke preventieve maatregelen bij infectieziektes (zie hieronder). Als er iets in de adviezen en daarmee onze maatregelen wijzigt, dan plaatsen wij berichten op deze website en in ouderportaal/app.


Het RIVM-advies is eigenlijk al ons beleid

Het advies dat het RIVM geeft is eigenlijk al ons beleid. Het is hetzelfde wat je doet om te voorkomen dat kinderen ziek worden van andere infectieziektes zoals griep en verkoudheid. Dit betekent dat wij extra scherp letten op:
•    Regelmatig wassen van de handen
•    Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
•    Papieren zakdoekjes / tissues gebruiken
•    Kinderen stimuleren hetzelfde te doen
•    Stoffen handdoeken met grote regelmaat vervangen
•    Symptomen van de ziekte, bij onszelf en bij de kinderen:
      - koorts en luchtwegklachten (bijv. hoesten of kortademigheid).
        Zoals altijd moeten kinderen die ziek zijn, opgehaald worden. Het is belangrijk om bij deze symptomen snel de     
        huisarts te bellen.
Meer weten? Bekijk alle vragen en antwoorden over het coronavirus op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Staat je vraag er niet bij, dan kan je telefonisch contact opnemen met het RIVM via 0800-1351.


Wat is het landelijke advies voor kinderopvang en scholen op dit moment?

Kinderen mogen gewoon naar school en naar de kinderopvang. Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. Of niet goed weten of een kind dat in China is geweest (of een ander gebied waar coronavirus is vastgesteld) gewoon naar school moet komen of juist misschien beter thuis kan blijven. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben. Er zijn namelijk geen aanwijzingen dat besmetting met het virus plaats vindt op het moment dat iemand nog niet ziek is (de zgn. incubatietijd). Alle GGD’en volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doen zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD.

Hoe verder?

We houden nauw contact met de GGD over het te voeren beleid en over wat te doen bij verdenking van het virus. Als er meer nodig is, of als de overheid of GGD andere maatregelen adviseert, dan informeren we onze medewerkers en ouders.

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?

Terug naar overzicht
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2023  |  Created by Clic.nl
E-nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze e-nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding.