Feestelijke opening peuteropvang Vesterhavet

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH) en Stichting Meer Primair versterken hun samenwerking en openden 7 maart een peuteropvanglocatie in basisschool Vesterhavet. Deze mooie stap werd feestelijk gevierd met ballonnen en taart. De samenwerking draagt bij aan het versoepelen van de overgang van de peuteropvang naar de basisschool.

Geknutselde slingers, een grote ballonnenboog, muziek, hele vrolijke peuters en kleuters en heel veel taart: alle ingrediënten voor een geslaagd feestje waren aanwezig. Tijdens deze koude, maar stralende maandagmorgen knipten de peuters het lint voor de peuteropvang door. De nieuwe locatie is geopend!

Lilian Schuurman, directeur van basisschool Vesterhavet is verheugd over de nieuwe samenwerking en sprak alle aanwezigen toe. “Met de opening van de peuteropvang in basisschool Vesterhavet versterken we onze samenwerking met SKH. We zien veel mogelijkheden om onze samenwerking nog verder uit te breiden.” 

Samenwerking SKH en Stichting Meer Primair
SKH werkt met Stichting Meer Primair samen om de overgang voor peuters (2-4 jaar) naar de basisschool te versoepelen. De opening van peuteropvang Vesterhavet in basisschool Vesterhavet is daarin een logische stap. Edith Koren, leidinggevende van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer, ziet veel kansen voor de peuters. “Het is mooi dat peuters al kennismaken met de gebruiken van de basisschool. Ze kennen de omgeving en de juffen en meesters al. Dat maakt de doorgroei naar de onderbouw makkelijker.” 

Peuteropvang als voorbereiding op de basisschool
Peuters zijn ontzettend leergierig, nieuwsgierig en hebben een rijke fantasie. Daardoor proberen ze makkelijk nieuwe dingen en leren ze als een speer. De activiteiten op de peuteropvang sluiten perfect aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van peuters. Op de peuteropvang (voorheen ook wel peuterspeelzaal genoemd) komen kinderen een of meerdere halve dagen per week spelen. Tijdens het spelen werkt SKH daarbij aan de ontwikkeling van de kinderen. Dat doen ze met Voorschoolse Educatie (VE), waardoor alle peuters op de peuteropvang op een speelse manier de Nederlandse taal leren. De pedagogisch medewerkers nemen de peuters regelmatig mee naar de kleuters uit groep 1 om samen te spelen. Zo maken de peuters alvast kennis met de gebruiken van de basisschool wat zorgt voor een zachte landing bij de overgang naar de kleuterklas.

SKH en Stichting Meer Primair
Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer biedt al meer dan 50 jaar kinderopvang (0-13 jaar) in de Haarlemmermeer. Meer Primair is een stichting voor Christelijk en Katholiek basisonderwijs in de Haarlemmermeer. Basisschool Vesterhavet is onderdeel van Stichting Meer Primair.

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?

Terug naar overzicht
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl
E-nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze e-nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding.